• A - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
    • A1 - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
    • A2 - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
  • B - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
    • A1 - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

VALORANT ile ilgili bilmen gereken temel bilgiler, terimler, ajanlar ve dahası bu haberde. Oynamadan önce göz at, işte Valorant oyun rehberi!

VALORANT, dünyanın birçok ülkesinde bulunan oyuncularla aynı sunucuda eşzamanlı oynanan bir nişancılık oyunu. Oyun, First Light olarak isimlendirilen bir krizin sonrasında yakın gelecekte alternatif bir dünyada geçer. Bu olay tüm dünyayı etkiler, haliyle teknolojide ve siyasette büyük dönüşümlere yol açar.

Ardından dünya çapındaki seçilmiş insanlar, bu kritik krizden kaynaklanan bazı yetenekler kazanmaya başlar. Bu yetenekli kişilerimiz oyunda Radyantlar olarak bilinir. First Light'a cevap olarak, bir gölge organizasyonu dünyanın her yerinden ajanları bir araya getiren VALORANT Protokolü'nü kurar. Bu ajanlar, Radyantlar ve Radiant teknolojisi ile donatılmış diğer kişilerden oluşur ve Spike adlı bir çevresel yıkıcı bomba ile şehirlerin yok edilmesiyle mücadele edilir.

Oyunda birbirinden farklı 19 karakter var. Her karakterin, yani her ajanın da ayrı ayrı özel yetenekleri var. Yapman gereken ise şu; ajanlardan birini seçtikten sonra takımla beraber karşı takıma karşı mücadele etmek ve rakip takım oyuncularını etkisiz hale getirmeye çalışmak.

 

VALORANT'ın yapımcısı kimdir?

VALORANT, 2 Haziran 2020’de Riot Games tarafından yayınlandı ve çok sevildi. 2006 yılında Kaliforniya Üniversitesi'nde oda arkadaşı olan Brandon Beck ve Marc Merrill tarafından Los Angeles California’da kurulan Riot Games, tam üç yıl sonra ilk oyunu olarak League Of Legends'ı piyasaya sürdü. VALORANT çıkmadan önce Riot Games ekibinin başına Anna Donlon ile John Goscicki getirilmiştir ve kadroda değişime gidildi. Riot Games günümüzde çok büyük bir şirket, dünyanın farklı şehirlerinde 23 ofisi bulunuyor ve 2500'den fazla kişi şirket için çalışıyor.

VALORANT nasıl oynanır?

VALORANT 5’li grupların vs attığı bir nişancı oyunu olduğu için saldıran ya da savunan takımlarda yer alırsın. Seçtiğin ajanın özel yetenekleri ve birbirinden özgün silahları var, çeşitli atış teknikleri gerçekleştirebilirsin. Oyunda çeşitli turlar sonucu kazanan takım belli olur. Bu turların sayısı ve oynanış şekli oyunun modlarına göre değişir. Derecesiz, Spike’a Hücum, Rekabete Dayalı ve Ölüm Maçı gibi çeşitli modlarda ajanının yeteneklerini sergileyebilirsin.

Oyuna ilk giriş yapıldığında oyun seni antrenman kampına sokar. Bu antrenman haritasında oyunun bütün detayları sana öğretilip gösterilir. Karakter özellikleri, silah özellikleri gibi bütün işine yarayacak detayları oyun başlangıçta sana öğretir yani, panik yok. 5'er kişilik takımlardan oluşan nişancı oyunumuzda saldırı takımı ve savunma takımı olarak ikiye ayrılırız. Toplamda 25 round oynanan oyunda 13 round'a ilk ulaşan zaferin sahibi olur. Her round başında oyunculara 30 saniyelik bir silah satın alma süresi verilir. Alışveriş tamamlandıktan sonra saldırı takımı "Spike" adlı bombayı haritadaki belli noktalara dikkatli bir şekilde kurmaya çalışır. Savunma takımı ise bu bombanın kurulmasına engel olmaya çalışır. Eğer bomba kurulursa savunma takımı saldırı takımını ortadan kaldırıp kurulan spike'ı imha etmeye çalışır. Başarılı olurlar ise round'u kazanırlar. Oyunun kuralları da CS:GO'ya benzer. Oyunun en iyi özelliklerinden biri ise birbirinden farklı özelliklere sahip, farklı ırklardan ve kültürlerden birçok karakterin olması.

Kısa sürede FPS oyuncuları için vazgeçilmez olan bu oyunda, zamanla silahların görünümü her zamankinden daha teknik olarak değiştirildi ve oyuna farklı grafikler ve farklı karakterler eklendi. Oyunu oynamaya daha uygun hale getirmek adına farklı ülkelerden ve bölgelerden oyuncular için farklı dil seçenekleri geliştirildi. Oyunun para birimi ise Valor Puanı (VP). Ayrıca oyun modundaki ve yarışma modundaki takımların farklı sıralamaları var.

1. Derecesiz/Rekabetçi mod ve kuralları

VALORANT, her biri 5’er oyuncudan oluşan Saldıranlar ve Savunucular diye birbirinden ayrılan iki takıma sahip. Saldıranlar spike'ı patlatabilirse veya karşı takıma süre bitmeden eleyebilirse round kazanır. Savunucular da kurulan spike’ı etkisiz hale getirebilirse veya karşı takımı elimine ederse round kazanmış olur. Bir maç iki yarıdan oluşur ve her yarı 12 round sürer. Saldıranlar ve savunucular yarı bittiğinde yer değiştirir ve totalde 13 round kazanan takım maçı kazanır.

2. Ajan seçimi ve iletişim

Gelelim karşılaşma bulunduğunda ne yapacağımıza... Öncelikle karşılaşma bulunduktan sonra oyun seni bir ajan seçim ekranına gönderir. Bu ekranda yapman gereken şey takımınla iletişime girip strateji geliştirmek ve seçilen stratejiye uygun bir takım kompozisyonu oluşturmaktır. Bu bir takım oyunu, bireysel başarının çok bir etkisi olmayabilir. Bu yüzden takımınla oyun içinde iletişim kurmak aşırı önem taşır.

Velev ki rakiple ilgili takımına bilgi vermedin ve tüm oyun sustun, takımının yenilgisine sebep olursun. Bu bilgiler takım olarak rakip takımın stratejisine karşı bir strateji oluşturmanıza olanak sağlar. Bizden bir tavsiye, oyun içindeyken seslere dikkat et ve sesli sohbeti gereksiz yere kullanmamaya özen göster.

Hemen Paylaşın
158 Okunma 19/01/2024
Yorumlar